Pay after 30 days.
This product is expected to arrive on 22.11.2024
Buy now: Extra virgin olive oil 3L
Tomato salad without olive oil? No way! Served with some toasted bread dipped in homemade tzatziki. Do you prefer bruschetta? It doesn't matter! The main thing is to top it with a few golden drops of our high-quality organic olive oil. It is made from 100 % Kolovi olives and ... What are Kolovi olives, you ask? They are olives that grow on the Greek island of Lesbos. The oil extracted from them tastes particularly delicate, because it has a fruity note, a balanced sweetness and a particularly soft texture that delights the palate. Our extra virgin olive oil made from Kolovi olives is now finally available in 100 % organic quality. Buy it now!
Olive oil: the golden icing on top the cake
Cold-pressed olive oil shines in any salad – from a simple tomato salad to our beloved Levantine couscous salad. But you can use our olive oil for much more than salads. Feast on Mediterranean cuisine and create your own pesto for your after-work pasta. How about a creamy pine nut pesto? Planning on baking focaccia or a fluffy olive oil cake for dessert? You can also use our high-quality olive oil for cooking and baking. Just make sure that the temperature does not exceed 180 °C. If things get hotter, we recommend our frying and baking oil (also 100 % organic).
Buy organic extra virgin olive oil
Our Greek olive oil gives your creations a real Mediterranean vibe with its soft, fruity aroma. Once you've tried it, you'll love it. Order now!
Average nutritional values | per 100 g |
---|---|
Calorific value (in kj/kcal) | 3378 / 822 |
Fat | 91 g |
thereof saturated fatty acids | 11 g |
Carbohydrates | 0 g |
thereof sugar | 0 g |
Protein | 0 g |
Salt | 0 g |
Product number: | OEL_038 |
---|---|
Best before date | 01.03.2025 |
Origin | Greece |
Origin (Processing) | Greece |
Organic Origin | EU Agriculture |
Content | 3 litre |
Manufacturer | KoRo |
EAN/GTIN | 4255582806359 |
Data sheet | Specification |
Organic control body & Organic origin |
|
Nutrition traces | Nutrition traces |
Shipping | Delivery time outside of Germany |
Company |
KoRo Handels GmbH Hauptstraße 26, 10827 Berlin |
Storage Advice | Store in a cool, dry place away from light |
Ingredients | 100 % extra virgin olive oil* *from organic farming |
Trade Name | Organic extra virgin olive oil |
Label note | Ingredients, nutritional values, and packaging may change. For exact information, please check the product description. |
Press & Resellers | Download cropped photo |
Nutrition 101: Fatty acids
According to various magazines, they come in "good" and "bad" varieties. They give your cake a moist and soft consistency by adding butter, help you fry aromatic vegetables in the form of oil or give potato chips a crispy bite by deep-frying: fatty acids. You can find out what tasks they perform in our body here.
The tomato has competition: Red beet ketchup
You want to invite your friends over for dinner in the evening and try something new: A juicy burger and crispy potatoes with red beet ketchup? Admittedly, it's not the first thing that comes to mind as a sauce, but believe us, it's the ketchup alternative that will make it into your heart and onto your plate.
This is how the price has developed over time
All data without guarantee!
Extra-natives Olivenöl muss aus frischen, kaltgepressten Oliven bestehen. Diese werden ausschließlich mit mechanischen Verfahren in Handarbeit angebaut und geerntet. Es dürfen keine Chemikalien zum Einsatz kommen! Dieses Bio-Olivenöl entspricht der höchsten Güteklasse der EU und steht damit über raffiniertem und nativem Olivenöl.
An einem kühlen und dunklen Ort aufbewahrt, ist unser Olivenöl ab seiner Produktion ungeöffnet mindestens 18 Monate haltbar. Auf diese Weise behält es auch sein Aroma. Bitte beachte, dass Olivenöl bei einer Temperatur zwischen ca. 10 und 4 °C fest wird. Dies ist vollkommen unbedenklich und hat keine Auswirkung auf die Qualität des Öls.
Bist Du, genau wie wir, lange dem allgemeinen Irrglauben aufgesessen, man dürfe mit Olivenöl nicht braten? Falsch gedacht! Auch dafür eignet sich unser extra-natives Olivenöl. Durch die schonende Herstellung kannst Du es problemlos zum Braten, Kochen oder Backen verwenden. Achte hierbei nur darauf, den jeweiligen Rauchpunkt nicht zu überschreiten. Bei nativem Olivenöl extra liegt dieser zwischen 160 °C und 190 °C. Solltest Du ein Öl suchen, das hitzebeständiger ist, dann empfehlen wir Dir wärmstens unser Brat- und Backöl.
Unser Olivenöl besteht aus 100 % Kolovi-Oliven. Daher hat es ein fruchtiges und weiches Aroma. Es ist extra nativ und gehört damit der höchsten Qualitätskategorie für Olivenöl an. Als kaltgepresstes Öl eignet es sich besonders gut für kalte Speisen und mediterrane Gerichte. Außerdem hat unser griechisches Olivenöl Bio-Qualität.
Unser extra-natives Olivenöl wird aus Kolovi-Oliven der griechischen Insel Lesbos hergestellt. Diese Sorte Oliven wächst ausschließlich dort, in den Bergen, und besticht mit ihrem vollmundigen Aroma. Sie ist ein echter Geheimtipp und eine Rarität unter Kenner:innen. Wusstest Du, dass es über 1600 Olivensorten gibt, davon über 1000 allein im Mittelmeerraum? Wahnsinn, oder?
What others say about Extra virgin olive oil 3L
Login
4-5 star reviews 🙂
Best olive oil ever!!!
1-3 star reviews 🙃
Class olive oil, carrying handle on the top could be improved
Very high quality!
Tolles Öl
Class olive oil, carrying handle on the top could be improved
I am very satisfied with this product
Very tasty olive oil at a fair price
Best olive oil ever!!!
Make your order free of shipping costs! 🤑
As long as new products don't have pretty photos yet, you save the shipping costs.